http://vestfold-telemark-buskerud.sotin.no/Skins/Menu/link.html

Østlandsmesterskap i Otta


Fylkesmestere: Disse ungdommene ble best i sitt fylke og går direkte til NM i oktober. 

 

Otta, 14.-15. mai 2018:
19 Yrkessjåførlærlinger fra syv fylker var samlet til Østlandsmesterskap på Otta. Lærlingene hadde et generelt høyt faglig nivå, og ble testet ut i arbeidsoppgaver som de møter på i sitt yrke. De beste fra Østlandsmesterskapet går videre til Yrkes-NM i oktober.

ØIVIND AKSBERG

Flommen hadde roet seg og været var strålende i Otta - byen ved Rondane, da 19 Yrkessjåførlærlinger møttes til mesterskap 14. og 15. mai 2018. To av deltakerne er bussførere mens resten kjører forskjellige typer godstransport til daglig. Mesterskapet ble høytidelig åpnet av varaordfører Lene Jevnheim. Fem opplæringskontor i Sotin-nettverket var med og bidro som dommere, men hovedansvaret for arrangementet lå hos Vg2 Transport og logistikk-elever og faglærer Erland Tullut ved Otta videregående skole, og Per-Steinar Brendløkken i Opplæringskontoret for flere fag på Otta. Mange lokale bedrifter stilte velvillig opp med kjøretøy og utstyr. Bjørn Aabakken stekte vafler i verdens største(?) vaffeljern og stemningen var upåklagelig.

-Lærlingene har konkurrert i presisjonskjøring med buss, lastebil og truck, kjettingpålegging, daglig kontroll, ulykkesberedskap, lastsikring og økonomikjøring. Det at lærlingene får møtes for å konkurrere er morsomt, men det sosiale er vel så viktig. Erfaringsdeling og læring blir resultatet av et slikt arrangement. Vi er strålende fornøyd med gjennomføringen av mesterskapet. Det er hyggelig å møte så mange flinke ungdommer, de har jevnt over et høyt faglig nivå, forteller Brendløkken.

Se NRK-reportasje - starter på 06.28

 

Vinnere gods:   

1.plass  Ørjan Solvik Ekornrud

2.plass  Philip Nørgaard

3.plass  Magnus Ask

              

Vinnere buss:    

1.plass  John Morgan Bjøntegård Hansen

2.plass  Vegard Øyen


 

Yrkes-NM

De beste fra sitt fylke er kvalifisert til Yrkes-NM som skal gjennomføres på Hellerudsletta i Akershus 23.-25. oktober i år. Les mer om Yrkes-NM her.

Opplæringskontoret Logistikk og Transport Viken Vestfold og Telemark SA

Adresse:
Dr. Graaruds plass 6,
3080 Holmestrand

Telefon: 33 09 94 60
E-post: post@transportfag.no


Levert av  
mangadexmangadex